3 redenen om een detoxkuur te nemen

Je hoort tegenwoordig steeds meer over detoxkuren, en je vraagt je waarschijnlijk af of ze wel zinvol zijn. Er is immers niet veel bewijs voor de werking van veel van de detoxkuren. Maar er zijn wel een paar redenen om toch een detox uit te proberen, wij noemen er al drie.

Het helpt bij het afvallen

Er zijn veel manieren om af te vallen, en vaak is het moeilijk om door de bomen nog het bos te kunnen zien. Maar wist je dat veel vormen van detox je kunnen helpen om af te vallen? Een manier waarop detox je helpt bij het afvallen is het verminderen van de inname van bepaalde soorten calorieën. Het is namelijk zo dat bepaalde soorten calorieën moeilijker te verliezen zijn dan anderen. Zo heb je vast al eens gehoord over het verschil tussen verzadigde en onverzadigde vetten, en hoe die eerste categorie slecht is. Veel detoxkuren richten op het verwijderen van verzadigde vetten en suiker uit je dieet. Dit zijn de verslavende soorten calorie, doordat detox je helpt niet meer van die stoffen afhankelijk te zijn maakt het afvallen makkelijker.

Je kan er zomaar geld mee besparen

Hoewel de meeste vormen van alternatieve geneeskunde vaak met hoge tarieven geassocieerd worden kan detox je zelfs geld besparen, zo lang je het goed doet tenminste. Het belangrijkste deel van detox is namelijk het stoppen met de inname van gifstoffen, waarna natuurlijke processen de al aanwezige gifstoffen kunnen verwijderen. Een belangrijk deel hiervan is het vervangen van koffie en frisdrank door water. En water is een stuk goedkoper dan koffie. (Zoek maar eens in je bankafschriften naar “Starbucks”.)

Ook het eerder genoemde loskomen van verzadigde vetten en suiker helpt hierbij, als je namelijk niet meer aan deze stoffen verslaafd bent is het makkelijker om de verleiding van de Smullers en AH to go op het station te weerstaan.

Het brengt je dichter bij de natuur en voedselproductie

Een belangrijk deel van de meeste detoxkuren is het uitzoeken van de bronnen van je eten, en het verwijderen van zoveel mogelijk onnatuurlijk en verwerkt voedsel. En terwijl je al je eten aan het uitpluizen bent, en overstapt naar natuurlijke alternatieven zul je ook steeds meer leren over de natuur en voedselproductie. Je zult je verbazen over wat er allemaal moet gebeuren om van een broccolizaadje tot de stronk broccoli die straks in jouw smoothie zal verdwijnen te komen. En omdat alles uitpluizen regelmatig moeilijker is dan alles zelf doen zul je merken dat je ook een nieuwe hobby in zelf koken kan vinden.

Comments zijn uitgeschakeld.