Laat een tandvleesontsteking nooit te ver komen

Een ontsteking is nooit prettig om te hebben, zeker niet als deze in de mond zit. Dit kan namelijk ook betekenen dat je moeite of pijn hebt tijdens het eten en praten of dat je tanden er onder te lijden hebben als er een ontsteking in het tandvlees zit. Als je de ontsteking te lang laat doorsluimeren loop je kans op parodontitis. Dit betekent dat je tanden en kiezen steeds losser in het gebit komen te staan en je zelfs kans loopt dat ze uitvallen. En iedereen wil toch immers zijn of haar eigen tanden zo lang mogelijk behouden

dus zorg ervoor dat je dit niet overkomt.

Goed rondkijken voordat je iets aanschaft is aan te raden

Er zijn gelukkig tal van middelen te koop waarmee je een ontsteking van het tandvlees tegen kunt gaan. Deze koop je online of gewoon bij de drogist dus dat is handig zat. Weet je niet zo goed wat je het beste aan kunt schaffen? Kijk dan altijd eerst goed rond wat er te koop is en vraag meer informatie als je er zelf niet goed uitkomt. Zo weet je ook zeker dat je iets aanschaft waar jij mee uit de voeten kunt en waarmee je probleem snel en effectief verholpen wordt.

Kies voor producten waaraan geen onnodige toevoegingen gedaan zijn

Als je last hebt van tandvleesontsteking dan is dat vaak maar op een deel van het tandvlees. Zeker als je er op tijd bij bent kun je veel problemen voorkomen en herstelt het tandvlees zich snel. Het is daarbij zaak dat je kiest voor een product dat zo natuurlijk mogelijk is om nare bijwerkingen te voorkomen. Bepaalde hulpstoffen die veel in mondverzorgingsproducten gebruikt worden zijn alcohol en SLS. Deze wekken de illusie dat het product beter werkt maar dit is niet waar. Kies je voor de producten die in het PerioTherapy Gezond Tandvlees pakket zitten, dan haal je iets in huis dat op natuurlijke basis werkt en waar geen schadelijke hulpstoffen aan zijn toegevoegd.

PeriO2 en CPC maken je mond snel weer beter

Denk je dat je zowel mondwater als tandgel gaat gebruiken om de problemen met het tandvlees zo snel en goed mogelijk aan te pakken? Dan is dit middel uitermate geschikt. De meest belangrijke antibacteriële bestanddelen die erin zitten zijn PeriO2 (actieve zuurstof) en CPC. Dit laatste zit alleen in het mondwater. PeriO2 zorgt ervoor dat je de bacteriën die de ontsteking veroorzaken aanpakt en de gassen die ze uitstoten meeneemt.

Geef schadelijke bacteriën geen kans zich te nestelen

Omdat bacteriën het beste kunnen overleven in een zuurstofarme en drogere omgeving val je ze juist aan door meer zuurstof in de mond te brengen en zo het tandvlees, ook in de moeilijke bereikbare randjes, van meer zuurstof te voorzien. De CPC in het mondwater zorgt ervoor dat de schadelijke bacteriën daadwerkelijk gedood worden en dat er zich geen nieuwe meer kunnen vormen die zich nestelen in het tandvlees.

Mondwater pakt allerlei problemen goed aan

Een compleet pakket zorgt ervoor dat je meteen nadat je dit gekocht hebt de strijd aan kunt gaan met de bacteriën die mondklachten zoals ontstekingen veroorzaken. Deze bacteriën gedijen het beste in een droge, zuurstofarme omgeving dus als je ervoor zorgt dat je mond voldoende vochtig blijft dan krijgen zij weinig kans. Dit kun je heel goed doen met mondwater want dat is daar uitermate geschikt voor.

Werking op basis van enkel natuurlijke ingrediënten

De gel en het mondwater van OxyFresh bevatten enkel natuurlijke ingrediënten en kunnen altijd veilig gebruikt worden. Er zitten de volgende werkzame bestanddelen in: zink, actieve zuurstof, foliumzuur en Aloë Vera. De zink zorgt ervoor dat je mond en daarmee ook het tandvlees ontsmet wordt. In je mond zitten ook nuttige bacteriën. Deze worden door de zink met rust gelaten zodat zij gewoon hun goede werk kunnen blijven voortzetten. De actieve zuurstof zorgt voor een goede hydratatie van de mond zodat de slechte bacteriën geen kans krijgen. Het foliumzuur herstelt de weefsels in de mond die beschadigd zijn door de ontsteking of andere klachten en de Aloë Vera heeft een verzachtende en verlichtende verlichting. Deze voel je al direct terwijl je met de eerste behandeling bezig bent.

Zie tandvleesontsteking te voorkomen

Een tandvleesontsteking krijg je door de aanwezigheid van slechte bacteriën in de mond. Heb je hier al van alles aan gedaan maar wil het net niet helemaal goed genezen of wil je een nieuwe ontsteking koste wat kost vermijden? Haal dan de Profi Dentek Oral Care Kit in huis. Hiermee kun je namelijk tandsteen, tandplak en aanslag zelf op eenvoudige wijze verwijderen zodat je mond en gebit nog schoner aanvoelen en blijven.

Haakje en spiegeltje zijn eenvoudig samen te gebruiken

In de kit vind je een roestvrijstalen tandsteenhaakje dat duurzaam is maar ook effectief werkt. Gebruik het haakje samen met het spiegeltje op een steeltje zodat je precies kunt zien waar je in de mond dient te zijn. Het spiegeltje kan niet beslaan tijdens de behandeling dus je ziet altijd goed wat je aan het doen bent. Omdat er een goede handgreep aan het haakje zit kan dit niet zomaar uit je handen schieten en kun je dit altijd veilig gebruiken, zelfs als je nog helemaal geen ervaring met dit soort producten hebt opgedaan. Ontstoken tandvlees tegengaan kan door bijvoorbeeld te spoelen.

Laat tandsteen niet de oorzaak worden van andere ernstige mondproblemen

Met de producten in de kit kun je werkelijk op alle plekjes op en tussen de tanden geraken. Kijk altijd goed waar elk afzonderlijk product voor ingezet kan worden zodat je dit op de juiste wijze gebruikt. Wat heeft tandsteen nu met ontstoken tandvlees te maken vraag je je wellicht af? Welnu, als je veel last van tandsteen hebt en dit niet op tijd verwijdert of laat weghalen dan kan dit een tandvleesontsteking veroorzaken. Grijp je daarbij niet op tijd in dan kan dit zelfs tot uitval van tanden en kiezen leiden. Grijp dus reeds in het beginstadium al in om ergere problemen het hoofd te bieden en vooral te voorkomen.

Comments zijn uitgeschakeld.