walnoten

Er is een duidelijk verband tussen histamine en Parkinson. Zo is er in veel gevallen een histamine intolerantie te zien bij mensen met de ziekte van Parkinson. Dit zie je terug bij een allergische reactie bij bepaalde voedingsmiddelen of bij een overactief immuunsysteem. De ziekte van Parkinson symptomen zijn onder andere: moeite met balans bij het staan of lopen, tremoren, langzamere beweging en stijve spieren. Bij een histamine intolerantie komen daar mogelijk nog de volgende klachten bovenop: adem tekort, uitslag van de huid, jeuk en zwelling. 

Een dieet kan Parkinson niet genezen maar wel helpen

Helaas kan Parkinson met een dieet niet worden genezen maar er kunnen wel bewuste keuzes worden gemaakt bij de voeding om symptomen te verminderen. Zo’n dieet bestaat uit voedingsmiddelen die zowel ontstekingsremmend zijn als allergeenvrij en histamine arm. Dit is belangrijk omdat mensen met Parkinson histamine minder goed afbreken doordat MAO-B de afbraak van histamine tegengaat. Zeker wanneer er sprake is van een allergie of een histamine intolerantie wordt het probleem nog groter. Door de voeding aan te passen worden de symptomen dus ingedamd. Wanneer de voeding niet wordt aangepast is er een verhoogde kans op psychiatrische klachten zoals depressie, psychose en angst. Dit komt doordat histamine intolerantie de oorzaak is van psychische klachten.  

Alle informatie bij elkaar over de ziekte van Parkinson

Er komt veel op je af als jij of iemand in je familie te horen krijgt dat je Parkinson hebt. Je wil het liefst zoveel mogelijk informatie in je opnemen om het leven dragelijk te maken en zo min mogelijk symptomen te ervaren. Er zijn veel bronnen waar je informatie kunt halen over het beste dieet dat past bij de ziekte van Parkinson maar ook tips over meer bewegen, hoe je makkelijker kunt eten en waar je verhalen en ervaringen leest van andere met Parkinson. Ook vrienden en familie kunnen hier alle informatie vinden zodat zij ook weten hoe ze ermee om kunnen gaan. Eventueel behandelingen zijn er ook terug te vinden evenals tips om de relatie in goede stand te houden met een zieke partner.

Comments zijn uitgeschakeld.