supplementen

Zoals iedereen al langer weet, zijn er veel verschillende soorten voedingssupplementen op de markt die helpen tegen tekorten van bepaalde vitamines en mineralen. Deze supplementen zijn altijd bedoeld als een aanvulling op je eetpatroon en niet als een vervanging. Misschien de meest bekende hiervan voor ons is vitamine C. Veel mensen nemen deze vitamine dan ook ter preventie van of bij verkoudheid. Deze vitamine wordt ook vaak meer genomen naarmate de dagen langer worden en de nachten kouder. Mensen maken zelf geen vitamine C aan en daarom is het belangrijk dit via onze voeding binnen te krijgen.

Maar hoe zit het eigenlijk met de andere voedingssupplementen en waar helpen ze eigenlijk tegen? Wij gaan de meest voorkomende supplementen bij langs om hier antwoord op te geven. 

De beste vitaminen om uw gezondheid een boost te geven

Met de koudere dagen in aantocht in combinatie met minder zonlicht is vitamine D misschien wel de belangrijkste vitamine. Zonlicht is namelijk een belangrijke bron van vitamine D. In de winter hebben wij vaak niet genoeg blootstelling aan zonlicht waardoor we dit tekort komen. Ook magnesium is erg belangrijk. Een tekort hiervan kan leiden tot vermoeidheid en slapeloosheid. Hiernaast kan men de werking van visolie ook niet meer over het hoofd zien. In visolie zitten bepaalde goede vetzuren, zoals omega-3, omega-6 en omega-9. Zij hebben allemaal eigen voordelen en dragen onder andere bij aan een goed geheugen, waar zij bekend om staan.

Vitamine B is ook een erg bekende vitamine. Deze is vaak te koop als een vitamine B complex. Dit komt doordat deze supplementen zogeheten gecombineerde vitaminesupplementen zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten vitamine B waarvan er dan een paar in het supplement zitten. Meer informatie hierover staat ook aangegeven op de verpakking van het product.

Wanneer supplementen innemen

Het innemen van bepaalde voedingssupplementen is niet altijd nodig omdat men veel van deze vitaminen en mineralen al uit het eten haalt. Mocht je wel een tekort hebben, kan het helpen voedingssupplementen in te nemen zodat je weer wat lekkerder in je vel zit en gezonder bent. Als dit het geval is kan het handig zijn om gebruik te maken van een Anabox pillendoosje. Hierdoor raak je nooit het overzicht kwijt en weet jij altijd wanneer je welke pillen in moet nemen. Tenslotte is het ook belangrijk om te onthouden om nooit de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te overschrijden.

Comments zijn uitgeschakeld.