Verbeter de mobiliteit met een rollator

Iedereen blijft graag in beweging. De dagelijkse beweging is goed voor de gezondheid van de mensen. Het kan zijn dat het lopen steeds lastiger wordt. Het verslechteren van het lopen kan verschillende oorzaken hebben. De oorzaak kan liggen bij ouderdom, maar ook bij een operatie uit het verleden. Doordat je minder goed kunt lopen, kan je het gevoel krijgen dat je minder zelfstandig wordt. Je verliest de vrijheid om ergens naar toe te kunnen gaan. Door middel van een rollator kan deze mobiliteit worden verbeterd. Je kunt er weer op uit om zelf boodschappen te doen of een bezoekje te brengen aan je naasten. Wij vertellen jou graag meer over een rollator.

Ontdek de voordelen van een rollator

Een rollator biedt velen de mogelijkheid om mobiel te blijven. Een rollator zorgt ervoor dat iemand in beweging blijft. Het biedt iemand de mogelijkheid om te blijven bewegen. De rollator biedt stevigheid tijdens het lopen en daardoor wordt de kans op een val verkleind. Een rollator is de perfecte oplossing voor mensen met heupklachten of balansproblemen. Een rollator biedt steun en geeft de mensen vertrouwen om in beweging te kunnen blijven.

Maak kennis met de nadelen van een rollator

Een rollator lijkt wellicht de perfecte oplossing voor iedereen, maar het tegendeel is waar. Overal waar je voordelen ziet, zijn ook altijd nadelen. Om een rollator te kunnen bedienen, moet je arm- en beenspieren sterk genoeg zijn. Je moet namelijk nog steeds zelf lopen. De rollator biedt enkel een ondersteuning. Aan het begin zou het lopen met een rollator eventjes wennen zijn. Het is een hulpmiddel wat veel wordt gebruikt. Als je nagaat dat het enkel een hulpmiddel is, dan is een rollator relatief duur. Wanneer jij door middel van een rollator wel weer kunt lopen, dan zijn de kosten jou het zeker waard. Indien het niet lukt om achter een rollator te lopen, dan zijn er genoeg andere hulpmiddelen om te kunnen voortbewegen. Denk hierbij aan een rolstoel of scootmobiel.

Extra tips om een rollator aan te schaffen

Het aanschaffen van een rollator kan een grote stap zijn. De rollator mag gezien worden als hulpmiddelen. Waarom zou je geen gebruik maken van hulp, terwijl dit wel beschikbaar is? Daarnaast denken veel mensen na over de mening van een ander. Wat denken anderen er wel niet van al jij ineens met een rollator loopt? De mening van anderen is in eerste instantie helemaal niet van belang. Daarnaast wordt er niet zo snel een mening gevormd. Als jij iemand ziet lopen met een rollator, dan sta je daar verder ook niet bij stil. Als je wilt wennen aan een rollator, dan kan je er ook voor kiezen om er tijdelijk eentje te huren.

 

Comments zijn uitgeschakeld.