Je hond goed verzorgen, zo doe je dat

Je trouwe viervoeter moet je natuurlijk goed verzorgen, maar weet jij eigenlijk wel wat daar allemaal bij komt kijken? Je hond heeft namelijk veel aandacht en verzorging nodig. De ene hond natuurlijk wat meer dan de andere, maar over het algemeen is het wel belangrijk dat je goed weet waar je op moet letten. Daarom hebben we een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje gezet.

  1. Zorg voor dagelijkse speeltijd met de hond. Dit zorgt ervoor dat zowel je hond zijn beweging krijgt als zijn energie kwijt kan. Daarnaast zorgt het voor een optimale bandopbouw met je hond. Wat natuurlijk ook erg belangrijk is.
  2. Houd in ieder geval minimaal 3 wandelingen aan per dag. Op die manier krijgt je hond genoeg beweging en kan hij of zij zijn behoefte doen.
  3. Controleer je hond jaarlijks op gezondheid.
  4. Zorg voor de jaarlijkse vaccinaties, zodat je hond bestand is tegen besmettelijke ziektes.
  5. Ontworm je hond om de drie maanden.
  6. Check je hond ook altijd op vlooien, doe dit maandelijks.
  7. Wekelijks een vachtverzorging is ook belangrijk. Het ligt natuurlijk aan hoeveel en hoe lange haren je hond heeft, maar regelmatig borstelen moet je ook zeker niet vergeten. Regelmatig wassen hoort er ook bij, maar doe dit wel met de beste hondenshampoo en niet met shampoo voor mensen. Daar zit namelijk verschil in.
  8. Goede voeding is erg belangrijk!
  9. Verzorg naast de vacht ook de oren, ogen en het gebit van je hond goed. Op die manier kun je ontstekingen zoals een oorontsteking of oormijt bij je hond

Er komt dus best wel veel kijken als je je hond goed wil verzorgen. Maar dat doe je natuurlijk met liefde. Houd er in ieder geval rekening mee dat je naast lichamelijke verzorging ook aandacht besteed aan het geven van genoeg liefde en aandacht. Dat zorgt ervoor dat je een goed band opbouwt met je hond en dat is voor allebei het beste.

Comments zijn uitgeschakeld.