alcohol

Wanneer je last hebt van een histamine intolerantie dan zijn er erg veel voedingsstoffen die je beter kunt vermijden. Doe je dit niet, dan kan je last krijgen van lichamelijke ongemakken. Een product dat je zeker niet te maken moet nuttigen bij deze intolerantie is alcohol. Alcohol maakt de klachten namelijk alleen nog maar erger. Als je er pas op relatief late leeftijd achter komt dat je hier last van hebt, dan kan het lastig zijn om te stoppen met drinken. In dit artikel lees je enkele tips die je op weg kunnen helpen.

Flinke migraine aanvallen

Wanneer je een avond veel alcohol hebt gedronken dan zit er veel histamine in het lichaam. Deze grote hoeveelheid histamine kan ervoor zorgen dat je erge last krijgt van migraine. Dranken als rode wijn hebben vaak een grote hoeveelheid histamine. Probeer dit dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Alcohol afkicken is erg lastig maar onderaan de streep is het het meer dan waard.

Het vermindert de werking van DAO

Alcohol zorgt er overigens ook voor dat het stofje DAO minder effectief wordt. Dit terwijl DAO er juist voor moeten zorgen dat de alcohol wordt afgebroken. Het is daarom bij een histamine intolerantie van groot belang dat je alcohol zoveel mogelijk vermijdt.

Last van je darmen

Een andere reden om zo min mogelijk alcohol te nuttigen bij een histamine intolerantie is omdat je anders erg last krijgt van je darmen. Zo kan het zijn dat je na een dag alcohol drinken uren op de wc zit en last hebt van buikpijn. Naast dat dit niet fijn voelt, is het ook een teken van je lichaam. Je lichaam geeft daarmee aan dat het moeite heeft om de alcohol te verteren en het je lichaam als het ware beschadigd. Probeer er daarom alles aan te doen om zo min mogelijk alcohol te drinken.

Comments zijn uitgeschakeld.