visolie

Als je last hebt van allergische reacties weet je als geen ander hoe vervelend dat kan zijn. Allergische reacties komen in verschillende maten van ernst voor en bij ernstige vormen kan het je leven behoorlijk beperken. Visolie is niet de oplossing voor een allergie, maar door het in te nemen tijdens de zwangerschap kun je wel de kans verkleinen dat je kind een allergie ontwikkeld. Daarnaast zijn visolie capsules ook belangrijke gezonde supplementen als je last hebt van een visallergie.

Wat is visolie?

Visolie is een voedingssupplement dat de essentiële vetzuren EPA en DHA bevat. Deze vetzuren zijn een onderdeel van de Omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren zijn belangrijke bestanddelen die het lichaam niet zelf aanmaakt, maar wel voldoende moeten worden ingenomen om gezondheidsproblemen te voorkomen. Door consumptie van vis kan men voldoende EPA en DHA binnenkrijgen, deze vetzuren zitten met name in vette vissoorten zoals zalm, makreel en haring. Echter is niet iedereen even dol op vis en zijn er steeds meer vegetariërs en mensen die geen vis eten vanwege de vervuiling van zeeën en oceanen. De enige manier om dan deze gezonde vetzuren binnen te krijgen is door de inname van visoliesupplementen.

Inname visolie tijdens zwangerschap verkleint kans op allergie van kind

Uit Zweeds onderzoek uit 2009 is gebleken dat de inname van visolie tijdens de zwangerschap de kans op allergie en eczeem bij kinderen vermindert. In de groep waarbij de moeder visolie capsules innam, had 16% van de kinderen minder last van eczeem ter vergelijking met een placebogroep. Het optreden van een allergie lag 13% lager bij de visoliegroep in vergelijking met de placebogroep.

Visolie bij een visallergie

Er kan natuurlijk ook nog een andere reden zijn dat je het eten van vis mijdt: je hebt last van een visallergie. Een visallergie komt relatief weinig voor, ongeveer 0,1 tot 0,2 procent van de Nederlanders heeft deze allergie. Door de visallergie mis je de belangrijke vetzuren EPA en DHA en deze moet je uit andere bronnen halen om tekorten te voorkomen. Om de tekorten te voorkomen kun je visolie capsules toevoegen aan je eetpatroon, deze zijn vaak zo geconcentreerd dat ze geen viseiwit meer bevatten. Controleer dit wel altijd op de verpakking.

Hier vind u veel aanbieders van visolie: https://byfit.nl/visolie-capsules

Comments zijn uitgeschakeld.