woning

U heeft er wellicht zelf al vaker last van gehad. Jeuk, een rode huid, slijm dat in de keel zit, huiduitslag of gehoest. Irritante symptomen waar je zo snel mogelijk van af wil. Wat men vaak niet weet, is dat deze symptomen juist voortkomen uit een allergische reactie. De allergische reactie is echter niet de directe oorzaak voor de jeuk of andere symptomen. Wanneer er een allergische reactie plaatsvindt, zal jouw lichaam als chemische neurotransmitter histamine aanmaken. Andere vergelijkbare neurotransmitters zijn serotonine, dopamine en epinefrine.
De allergische reacties kunnen verschillende oorzaken hebben. Wellicht ben je ergens gevoelig voor, zoals insectenbeten of irriterende stoffen zoals stofdeeltjes. Wanneer een dergelijk reactie plaatsvindt, zal histamine worden aangepakt. Histamine kent verschillende voordelen, zoals het reguleren van de fysiologische functie in de darmen. Daarnaast helpt het met onze slaap en zelfs onze seksuele respons.

Hoe isolatie kan helpen tegen histamine

Wat we uit deze kennis kunnen halen, is dat er een verband kan bestaan tussen histamine en isolatie. Wellicht denkt u nu waarom isolatie hierbij relevant is en hoe het hier kan helpen. Wie er voor kiest om zijn of haar vloer goed te isoleren, zal een warme woning krijgen. Deze warmere woning is ook te voelen in de vloer. Omdat de vloer warmer wordt, wordt het ook een stuk droger. Een droge vloer zorgt er voor dat schimmelvorming en huisstofmijten geen schijn van kans meer hebben in jouw woning (Bron: TONZON Vloerisolatie).
Met het isoleren van jouw woning zal je dus een drogere omgeving creëren. Dit werkt positief in de bestrijding tegen huisstofmijten. Dit is een goede zaak omdat deze huisstofmijten vaak allergische reacties veroorzaken. Als reactie op deze allergische reacties maakt jouw lichaam histamine aan. Als je jouw woning goed isoleert, zal de kans op een allergische reactie door huisstofmijt of stofdeeltjes verminderen. Daarmee wordt de kans op een allergische reactie verminderd en dat verminderd weer de nodige aanmaak van histamine. Wie zijn of haar woning dus goed isoleert, zal vanzelf histamine vrij zijn.

Comments zijn uitgeschakeld.