eten

Het is algemeen bekend dat gezond eten erg belangrijk is. Toch zie je als je in de stad of in een winkel om je heen kijkt vooral eten wat niet binnen de categorie ‘gezond’ valt. Dat is toch vreemd aangezien je juist zou verwachten dat gezond eten zo veel mogelijk gepromoot wordt. Doordat je overal de mogelijkheid hebt om iets ongezonds te kopen, is het van belang dat mensen zich beseffen wat voor invloed dit kan hebben op je lichaam, maar ook op je tanden. 

Je lichaam

Er zijn veel verschillende redenen waardoor het niet slim is om veel ongezond voedsel te eten. Natuurlijk is er niets mis met af en toe iets lekkers eten, maar er zijn te veel mensen die hier een gewoonte van maken waardoor zij steeds vaker geneigd zijn om iets ongezonds te eten. Het is daarom van belang dat iedereen goed nadenkt over de invloed van het voedsel wat je nuttigt op je gebit, maar ook vooral op je lichaam. Wanneer je veel sport, zul je merken dat je betere prestaties levert als je gezond eet. Dat is al een indicatie van het feit dat al dat ongezonde eten ontzettend slecht voor je is. Daarnaast merk je ook dat je conditie snel achteruit gaat als je ongezond eet. Op de lange termijn zijn de gevolgen van het ongezonde eten pas echt te merken. 

Je gebit

Vooral suiker is erg slecht voor je gebit, maar ook dingen waar veel zuren in zitten zorgen voor slechtere tanden. Hoe goed je ook poetst, je gebit zal toch achteruit gaan. Daarom is het van belang dat je hier rekening mee houdt bij het kiezen van je voeding. Het kan ook nuttig zijn om naar tandartsenpraktijk Schiedam te gaan om advies te vragen over hoe je jouw gebit het best kunt verzorgen en hoe je voorkomt dat je bijvoorbeeld gaatjes krijgt. 

Comments zijn uitgeschakeld.