Deze kruiden hebben een genezende en helende werking

Kruiden worden al duizenden jaren gebruikt voor hun geneeskrachtige eigenschappen. Van de traditionele geneeskunde tot moderne wetenschappelijke studies, kruiden hebben een belangrijke rol gespeeld in de geneeskunde. Hieronder zijn enkele kruiden met een genezende en helende werking beschreven.

Kurkuma

Kurkuma, ook bekend als geelwortel, is een kruid dat vaak wordt gebruikt in de Indiase keuken en de traditionele Ayurvedische geneeskunde. Het bevat een actief bestanddeel genaamd curcumine, dat ontstekingsremmende eigenschappen heeft en kan helpen bij de behandeling van artritis, spijsverteringsproblemen, en zelfs kanker. Curcumine kan ook helpen bij het verbeteren van de hersenfunctie en het verminderen van depressie.

Gember

Gember is een wortelstok die vaak wordt gebruikt in de Aziatische keuken en de traditionele geneeskunde. Het bevat gingerol, een stof die ontstekingsremmende eigenschappen heeft en kan helpen bij het verminderen van spierpijn, artritis en misselijkheid. Gember kan ook helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het verminderen van het risico op hartziekten.

Echinacea

Echinacea is een kruid dat vaak wordt gebruikt om verkoudheid en griep te behandelen. Het bevat verbindingen die het immuunsysteem stimuleren en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Echinacea kan helpen bij het verminderen van de duur en ernst van verkoudheid en griep, en kan ook helpen bij het verminderen van ontstekingen bij aandoeningen zoals artritis.

Kamille

Kamille is een kruid dat vaak wordt gebruikt om thee van te maken en heeft kalmerende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van angst, stress en slapeloosheid. Kamille heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in de huid en het spijsverteringsstelsel.

Pepermunt

Pepermunt is een kruid dat vaak wordt gebruikt om thee van te maken en heeft verfrissende en kalmerende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van indigestie, gas en buikpijn. Pepermunt heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in de luchtwegen.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba is een kruid dat vaak wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Ginkgo Biloba kan ook helpen bij het verbeteren van de cognitieve functie en het verminderen van de symptomen van angst en depressie.

Kava

Kava is een kruid dat vaak wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde van de Stille Zuidzee en heeft kalmerende en angstverminderende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van angst en stress, en kan ook helpen bij het verbeteren van de slaap. Kava moet echter voorzichtig worden gebruikt omdat het leverproblemen kan veroorzaken bij overmatig gebruik.

Ben je benieuwd naar kruidenmixen van geneeskrachtige kruiden? Neem dan eens een kijkje bij een smartshop.

Comments zijn uitgeschakeld.